Developed in conjunction with Ext-Joom.com

Előkezelés


Porfestés előtti előkezelésre, mint ismeretes, több technológia is alkalmazható. Az alkalmazandó technológia függ a munkadarabok méretétől, a munkadarabok szennyezettségi fokától, a késztermék korróziós igénybevételétől, a termelés volumenétől. A festésre kerülő felülettel szemben támasztott elsődleges elvárás, hogy teljesen zsír és pormentes legyen. Ez megoldható egyszerű zsírtalanítással, de fokozható foszfátozással.

Amennyiben a festett felülettel szemben támasztott minőségi követelmények magasabbak, a munkadarabok igényesebb vevők számára készülnek, beltéri felhasználás estén is a felületeket festés előtt egy foszfát réteggel ajánlott bevonni. Ez a réteg nagyrészt növeli a termék korrózióállóságát (nedves légkör, karcolások esetében kétségtelen előny) másrészt javítja a festéktapadást.zsirtalanito

Amennyiben a foszfát rétegtömege 0,2-0,5 g/m² , vékony foszfátrétegről beszélünk, ez elsősorban a festéktapadást javítja, amennyiben a rétegtömeg ennél nagyobb ( 0,8-1,0 g/m²-ig ), vastag foszfátrétegről beszélünk mely elsősorban a korrózióállóságot kölcsönöz a terméknek. A konkrét igényekhez és lehetőségekhez igazodva lehetőség van a zsírtalanítás és a foszfátozás külön-külön történő elvégzésére (különösen szennyezett munkadarabok esetében előzsírtalanítás alkalmazható) illetve a zsírtalanítás és foszfátozás egy lépésben történő alkalmazására is.

Vállalatunk gőzborotvás eljárást végez, amely során a zsírtalanítást és vastagfoszfátozást egy menetben végzi. A gőzborotvás előkezelést egy megfelelően kialakított kamrában végezzük, ahol az egyedi, kis darabszámútól a nagyméretű, sorozat gyártású, munkadarabok előkezelését egyaránt elvégezzük. A foszfátréteg vastagsága arányos a kezelési idővel, ezért egyszerűen szabályozható a munkadarabokra felhordott foszfátréteg vastagsága, ami jelentősen növelheti a festett munkadarabok élettartamát.

Vállaltunk különös gondot fordít a környezetkímélő eljárások alkalmazására, ezért a vegyszer visszaforgatást elősegítő kamra, gyűjtőcsatorna, szűrőberendezések, tartályok vannak a technológiai sorba illesztve. Az eljárás során keletkezett szennyvíz kezeléséről pedig automata, tisztító berendezés gondoskodik.

Weboldalunkon cookie-kat használunk annak érdekében, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk Önnek.